Hidroizolatii
-Sistem hidroizolator pe baza de membrana bituminoasa
Structuri hidroizolatoare
Acoperisuri calde necirclabile cu structura clasica. Se pot realiza deasupra incaperilor incalzite a caroro temperatura este mai mica de +240C si cu umiditate
relativa de maximum 75 %. Suportul poate fi beton, beton usor, termoizolatie in placi sau role, spuma de material plastic sau material de izolare din fibre, lipit sau fixat mecanic.
Acoperisuri calde, necirculabile cu structura ranversata.Se pot realiza deasupra incaperilor incalzite in mod continuu, a caror temperatura este mai mica
de 240C si cu umiditate relativa max. 75 %. Suportul hidroizolatiei poate fi beton, beton usor sau alte suporturi rigide. Izolarea termica deasupra stratului hidroizolant se realizeaza numai din polistiren extrudat.
Acoperisuri calde circulabile cu structura clasica.Aplicarea se face ca la sistemul anterior dar cu formarea de terasa acoperis. Termoizolatia trebuie sa fie capabila sa
preia incarcarile din circulatie. Peste hidroizolatie se aplica stratul de protectie alcatuit din beton, sapa, dale de beton aplicate pe nisip sau dale pe suporti reglabili.
Acoperisuri calde, circulabile cu structura ranversata.
Se realizeaza ca si sistemul anterior, dar deasupra termoizolatiei se aplica placi de dimensiuni mari, circulabile montate pe nisip sau pe suporti reglabili.
Acoperisuri reci ventilate, in doua straturi.Se folosesc in special peste spatiile calde si umede, unde umiditatea relativa este mai mare de 85% si temperatura aerului depaseste +240C. Postamentul izolatiei imotriva precipitatiilor poate fi beton, lemn sau alte placi de constructii rezistente la incarcari astfel incat sa formeze o suprafata corespunzatoare. Aerisirea acoperisului cu 2 straturi trebuie asigurata conform prescriptiilor.
Acoperisuri speciale.
-acoperisuri parcare, care suporta sarcinile vehicolelor
-acoperisuri verzi cu plantatii de vegetatie
-acoperisuri - terasa.
In functie de caracterul intrebuintarii, aceste acoperisuri se pot realiza in structura clasica sau ranversata. Suportul izolatiei poate fi: beton sau material termoizolant rezistent la sarcina.
Refacerea acoperisurilor vechi, uzate
Din punct de vedere al capacitatii de incarcare a izolatiei vechi, noua hidroizolatie se poate aseza direct daca izolatia termica si protectia contra vaporilor satisfac cerintele prscrise din standarde, daca pantele sunt corespunzatoare si suprafata este curata si pregatita.
Izolatia veche trebuie demontata atunci cand capacitatea de incarcare a suportului nu este corespunzatoare sau pantele nu corespund; apoi se realizaeaza un nou suport cu respectarea prescriptiilor tehnice privind panta si rezistenta la sarcina.
In unele cazuri este necesara completarea termoizolatiei la acoperisul vechi. In asemenea cazuri ori trebuie demontata hidroizolatia veche, ori trebuie perforata cu gauri de O 20 mm in retele de 40 x 40 cm.Grosimea termoizolatiei suplimentare trebuie stabilita prin calcule termotehnice. Trebuie asigurata legatura straturilor de difuzie a vaporilor cu exteriorul, pentru a echilibra presiunea de vapori in structura. Cu termoizolatia suplimentara se poate realiza si corectia pantei. In cazul nefunctionarii difertelor straturi din structura acestea pot fi dezafectate si inlocuite cu noua structura proiectata.
Trebuie luate masuri ca in timpul lucrarilor de reparatii, pe acoperisul desfacut sa nu se produca inundatii. De aceea acoperisul trebuie protejat in timpul lucrului de efecte mecanice si umezeala.
-Hidroizolatie - 2 straturi
-Hidroizolatie - 1 strat
-Hidroizolatii la pardoseli si fundatii
Hidroizolatii
Izolatii